lördag 1 februari 2014

Diverse läsfrämjande


Folkbildningen och folkhögskolorna ska arbeta extra läsfrämjande i år. Hur ska man göra? Säkert sitter det just nu grupper av lärare och bibliotekarier och diskuterar och funderar i hela landet. Författarbesök, bokcirklar eller något annat? Här kommer några länkar till föreningar och andra aktörer som redan främjar läsning.

Kulturrådet

Kulturrådet ger bidrag till läsfrämjande insatser som ska främja kvalitet, mångfald och jämställdhet. Under rubriken beviljade bidrag hittar man olika projekt som kan ge idéer. 

En bok för alla

En bok för alla ger ut billiga böcker för barn och vuxna, och bedriver även läsfrämjande arbete med syftet att öka läsandet och att främja bra litteratur. Föreningen En bok för allas vänner stödjer verksamheten och delar ut pris till läsfrämjare.   

The Garden Reader från Wikimedia Commons

Läsrörelsen

Läsrörelsen är en ideell förening med mottot: "Ge dina barn ett språk". De har olika projekt som syftar till ökat läsande. 

Gläfs

Gruppen för läsning av facklitteratur i skolan, GLÄFS, vill guida läsare till litterära fackböcker, som en källa till läsglädje och upplevelser. En sida ger tips om vidare läsning.


Författarcentrums författarförmedling

Genom Författarcentrums författarförmedling kommer man i kontakt med författare som kan göra skol- och biblioteksbesök.

Inga kommentarer: