lördag 10 mars 2012

Vad gör andra i skolbiblioteket?


Föreningen BIFF ska vara ett forum för att förmedla erfarenheter och inspiration mellan folkhögskolebiblioteken, små som stora. Ofta arbetar man ensam när man är skolbibliotekarie, och på folkhögskolorna är det nog vanligast. Då kan man få sällskap och nya idéer genom att läsa om vardagen på andra skolbibliotek.

BIFF verkar också för att ge biblioteket en central plats i det pedagogiska arbetet på folkhögskolan och i utbildningen. Goda exempel finns inom andra skolformer.

Här är några bloggtips:

Behandlar ett modernt skolbiblioteks olika funktioner och uttryck. "Syftet är att inspirera och lyfta fram en positiv vision för det moderna skolbiblioteket genom att beskriva ett skolbiblioteks funktionalitet utifrån skollagen, innovativa bibliotekslösningar och den tekniska utvecklingen." Sveriges Kommuner och Landsting står bakom.

Här bloggar tre skolbibliotekarier från två Stockholmsskolor som satsat på sina bibliotek om sitt arbete, för att visa hur det kan se ut när det finns bibliotekarier på plats i skolorna. De vill uppdatera bilden av skolbiblioteket och vad som händer där. Roligt och lärorikt även om man arbetar med vuxna på folkhögskola.

Här ett inlägg med bilder att titta på, med idéer för biblioteksrummet.

Fler bloggtips finns här: http://www.skolbibliotek.se/bloggar.htm1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för alla tips!