torsdag 6 maj 2010

Skolbiblistan

Vad hade jag gjort utan Skolbiblistan? Känt mej mer isolerad, fått färre boktips, missat diskussioner, intressanta seminarie- och kurstillfällen och förmodligen varit mindre kunnig som skolbibliotekarie. Just nu pågår till exempel en diskussion om Genreindelning, som började med att man undrade hur andra delade in sin skönlitteratur. Den har nu vridit över till hur man ser på läsning i förhållande till innehåll och vem är det som bestämmer vad boken egentligen handlar om och för och nackdelar med att sortera i genrer.
Det finns så många kloka synpunkter runt om bland Sveriges skolbibliotekarier och ibland riktigt ryser jag när erfarenhetsbaserad kunskap förs vidare till kollegor på det här sympatiska sättet. Boktipsen har varit många genom åren och en Boktipswiki har skapats där man kan fylla på. En annan stor fördel med listan är att den är ren från spam och reklam.
Arkivet med alla inlägg, som finns på Skolverkets sida, är helt öppet. För den som ännu inte har men vill få Skolbiblist i sin brevlåda så kan man anmäla sej på Kolla Källans sida.

Fotot är från Skolverkets sida om Skolbiblistan

1 kommentar:

Anonym sa...

Instämmer! Skolbiblist är toppen!