måndag 14 december 2009

Litterära tidskrifter - hela listan

Kan man få nog av litterära tidskrifter? Jag kan erkänna att jag inte läser dem alla pga vissas knastertorrhet och heller inte på djupet pga egen tidsbrist, men att blädderläsa "Vi läser" över huvudet på en ammande bäbis tycker jag innebär ett visst vardagslyft.

Svensk bokhandel listar de kulturtidskrifter som är nya och övriga som överlevt all form av kris. Samma tidning har förövrigt en webbplats som fungerar lite som tidningen själv, med boknyheter av allehanda slag och anmäler man sig till deras nyhetsbrev får man varje måndag ett kalendarium över författarframträdanden från Ystad till Haparanda.
Ps. Vi läser har förstås också en webbplats samt ett par redaktörer som bloggar - klart läsvärda! Jonas Eklöfs blogg & Ann Lagerströms blogg

1 kommentar:

christina garbergs-gunn sa...

Vad härligt att möta bilden av en illmarig Kristina Lugn. Ska genast plocka fram SvB och bläddra bland alla litterära tidskriftstips. Vilka av dessa finns på våra folkhögskolebibliotek? Redaktören för Komma är en f d brunnsvikselev, Peo Rask - tillika poet.