torsdag 14 maj 2009

Smäll på fingrarna..

..av Statens Skolinspektion får de skolor som struntar i att ha skolbibliotek. Så säger utbildningsminister Jan Björklund i Rapport idag. Det är nyheter som landets alla skolbibliotekarier väntat på länge. Vi på folkhögskolorna gläds med. Alla vinner på att det finns fungerande skolbibliotek som är öppna och har utbildad personal. Med alla menar jag eleven, föräldrarna, lärarna, skolan, närsamhället och demokratin i Sverige. Skolbibliotek är en del av skolans pedagogiska verksamhet med uppgift att stödja elevernas lärande.

2 kommentarer:

cgg sa...

Intervjun med Björklund baserar sig på det svar 2008/09:898 som han den 13 maj gav i riksdagen på vänsterpartisten Siv Holmas fråga ang skolbibliotek. Läs svaret genom att klicka eller kopiera länken http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=71&dok_id=GW12898

Anonym sa...

Ja, så här frågar Siv Holma utbildningsministern utifrån att Vänsterpartiet har lagt förslag om att stärka skolbibliotekens ställning och att stärka bibliotekskompetensen i skolorna.

"Vilka åtgärder avser ministern att vidta för att stärka bibliotekskompetensen i skolan?"

Hade inte hon frågat hade nog inte Björklund sagt något överhuvudtaget. Bra att det finns oppositionspolitiker som är på alerten.