tisdag 7 oktober 2008

Satsa en peng på Tomas eller Bob?

Amos Oz, Adonis, Joyce Carol Oates, Claudio Magris, Inger Christensen, Tomas Tranströmer... ja, varför inte??

Tomas Tranströmer spelade egenhändigt komponerade pianostycken med vänsterhanden i Göteborg härom dan. Vi var två hundra personer som lyssnade. Det gjordes nedslag i hans författarskap och det var inte utan att det var lite magiskt. Kanske kommer jag ångra att jag inte tog chansen att få ett signerat ex av Sorgegondolen...
För den som vill fräscha upp sitt Nobelminne finns listan på tidigare pristagare här. Och för den som är riktigt nördig går det att få ett sms när pristagaren offentliggörs på torsdag. Vill du rent av satsa en peng på vinnaren går det förstås också bra! Ladbrokes har som vanligt oddsen. Vad tror du om en 150-oddsare som Bob Dylan? Eller håll dig till lågoddsare som Magris, Roth och Murakami. En satsning på Tranströmer ger i dagsläget 20 gånger pengarna. Hm...kanske ändå?
Foto: Wikipedia Commons - Andrei Romanenko
Läs även andra bloggares åsikter om ,

2 kommentarer:

Bodil Alvarsdotter sa...

Prickade du in Le Clézio?? Synd att det inte blev så många kronor isåfall. Han var nämligen favorittippad enligt Ladbrokes.se. I mitt lilla bibliotek stod en av hans titlar på hyllan: Flykternas bok (1970). Läste en sida och blev sugen på att fortsätta... Tydligen finns 13 titlar utgivna på svenska, just nu finns 2 till försäljning på Bokus.se.

Bodil Alvarsdotter sa...

I morse var Horace i P1s studio och talade om nobelpriset. Mycket underhållande - rekommenderar en återlyssning på webben! Horace berättade bla att det funnits en läcka i akademien, varför Le Clézio klättrat drastiskt på budgivningsbolagens listor. På frågan "vad ska ni göra med läckan?" svarade Horace "Täppa till den". Tänk att det finns sån dramatik bakom kulisserna!:-)