måndag 15 september 2008

Skräp i våra magar?

Den hemlige kocken verkar ha kommit helt i rätt tid. Här på skolan har folk tipsat varandra sedan i våras om boken som tar upp vad som verkligen finns i maten. Mats-Eric Nilsson har wallraffat och tagit reda på vad som finns inuti brödet, glassen och crabsticksen. I slutet av boken finns olika bra tips och en E-nummerguide. Ni vet E 217 och sådant som står i innehållsdeklarationen. Här förklaras alla nuvarande E. Och var de används i samt kända hälsorisker.
Boken har varit utlånad från dag ett och vandrat mellan deltagare och personal. Idag tipsade Britt i köket mej om E-nummerguiden som hon tyckte var jättebra. Vår kemilärare Inger nappade också på guiden. Boken är fortfarande utlånad och kö finns. Det här är viktiga och nödvändiga kunskaper. Vi vill väl alla veta vad vi stoppar i oss? Hemlige kocken har en egen sida med forum där man kan göra inlägg.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hos oss har inte boken nått biblioteket ännu, den vandrar fortfarande bland lärarna...:-)

Annika Hultén sa...

ha ha - ja det fenomenet har jag hört talas om ;)) Vad göra? - sätta bjällror på vissa böcker?

Anonym sa...

Jag tycker inte du skall vänta! Skaffa dig ett Eget ex. Den är bra att "slå i"

/AQ

Anonym sa...

Jag köpte ett eget ex på Pocket Shop för ca en vecka sedan, sträckläste den! Har nu rensat rejält i mina inköp och vågar knappt läsa på innehållsförteckningen på den mat man äter. En superbra bok!

Carina Lindblad / FIN