onsdag 24 september 2008

Lyssna på klassiska kvinnor

Bonnier audio lanserar en ny serie CD-böcker under namnet "Klassiska kvinnor". Jag köper dem direkt!

För övrigt har jag många som kommer till biblioteket och vill lyssna på böcker, men även läsa densamma. Jag har ett fåtal böcker på både CD och bok. Tycker att hörböckerna gräver för stora hål i min budget. Nu har dock möjligheten att utöka utbudet i biblioteket blivit större, då Bonnier Audio i somras lanserade "ljudpocket" , en CD-utgåva i enklare förpackning och lågt pris (122 kronor hos en av jättarna på nätet).

Jag gjorde slag i saken och köpte in några stycken, med tillhörande pocket i papper. Tänkte fixa en egen hylla där dessa hänger ihop och lånas ut tillsammans. Några exempel är Galvadas "Tillsammans är man mindre ensam", Wennstams "Smuts" och Henschens "I skuggan av ett brott". De första utgivna titlarna listas här. Men fler är på gång.

Klart man frågar sig vem som nu kommer köpa den dyrare utgåvan av hörböckerna, men jag antar att det blir som med vanliga pocket, man får vänta ett tag innan den billigare utgåvan kommer...

2 kommentarer:

christina garbergs-gunn sa...

Finns det elever med läshandikapp på folkhögskolan kan biblioteket ansöka om tillstånd att ladda ner talböcker från TPBs digitala bibliotek. Läs mer på www.tpb.se under Frågor och Svar. Biblioteket måste ansöka om tillstånd enligt 17§ upphovsrättslagen för att nyttja möjligheten. Brunnsvik har gjort det, Sundbyberg också. Kanske flera folkhögskolebibliotek?

christina garbergs-gunn sa...

"Muntligt eller skriftligt?" Ola Larsmo skriver i DN 4 okt om Bonnier Audios nya ljudboksserie där Ebba Witt-Brattström och Agneta Ekmanner svarar för urvalet. Med finns bl a Moa Martinsons "Kvinnor och äppelträd" som liksom Ivar Lo-Johanssons "Godnatt, jord" och Jan Fridegårds "En natt i juni" alla kom ut för exakt 75 år sedan, 1933 ett märkesår i svensk arbetarlitteratur. Notera att Folkhögskolebiblioteksbloggen är bra mycket snabbare än DN http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=835621 när det gäller att puffa för nya texter i örat...