lördag 27 september 2008

Förbannad - men vägrar ge upp

BIFF hade dagen innan Bok & Bibliotek årsmöte på Nordiska folkhögskolan i Kungälv. Styrelsen - vars fotarbete syns tíll vänster - blev lite omändrad, bl a försvann vår ypperliga sekreterare eftersom hon bytt jobb och numera är heltid på Mimers hus. Själv sitter jag kvar mandatperioden ut som ordförande och hoppas på att gynnsam vind må råda inom folkbildningen. Vi är många som i dag kämpar i motvind. Mer råg i ryggen fick vi dock alla genom mötet med Ami Lönnroth vars bok om Berit Ås -
Förbannad är jag ganska ofta - borde vara obligatorisk läsning för alla som vägrar att ge upp. På Nordiska sitter Härskarteknikerna, som Berit Ås synliggjort och som nu finns översatta till många språk, uppsatta på dörren till vaktmästeriet. Kopiera och klistra hej vilt!
Bildtext: På väg till den buss som tar oss till mässan som jag i år måste missa möts jag av droppar, blommor och blad.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det finns en hel del bra webbsidor om och kring härskartekniker. Umeå har en - http://www.umea.se/download/18.5b0fc44e112e702ab8980008452/verktyg_h%C3%A4rskartekniker.pdf - tyvärr inte klickbar direkt här i kommentaren utan man måste kopiera länken och sen klistra in. Dock värt besväret!