lördag 23 augusti 2008

Protestera, kommentera, sprid

I juni skrev jag här i folkhögskolebiblioteksbloggen om den alternativa Skuggutredningen och i lördagens DN kommenterar Ingegärd Waaranperä under rubriken "Korken ur flaskan" den kulturpolitiska temadag som i veckan samlade en smockfull salong på Turteatern i Kärrtorp. Protester och debattartiklar mot alliansens kulturpolitik har tidigare i publicerats i såväl DN som i SvD. Dock inte i den omfattning som behövs.

Det är hög tid att röster höjs och att kulturpolitik diskuteras på allvar. Nedskärningar och skamgrepp sker allt för ofta i tysthet. IW citerar Suzanne Osten och skriver också att "Skuggutredningen, som tänker skapa en parlör för det osynliga, sätta ord på de icke mätbara mänskliga värdena, kan vara början till vårt tillfrisknande. Då vi inser att just det som inte går att räkna i pengar är det som måste få kosta".

Följ diskussionerna på Skuggutredningens blogg. Protestera, kommentera, sprid och agera - på hemmaplan och på den nationella arenan! Finns det pengar i folkhögskolans eller bibliotekets budget så investera i det osynliga!

Inga kommentarer: