söndag 10 augusti 2008

Framgångsberättelser på bibliotek

Just nu 10 - 14 augusti pågår IFLAs - Information Federation of Library Associations and Institutions - kongress för 74 gången i Quebec . Bibliotekarier från världens alla hörn träffas och talar framtid. Bibliotek av olika slag som kommit på bra sätt att arbeta kan numera publicera sina projekt, tips och idéer i Success Stories Database. Arbetsområde, bibliotekstyp, världsdel eller land - du väljer. Det område som verkar ligga närmst våra folkhögskolor är "Libraries for Continuing Education". Kanske du som läsare har en framgångsberättelse att förmedla?

2 kommentarer:

Anna-Stina Axelsson sa...

Vad intressant! Ni känner säkert till Idébiblioteket, www.idebiblioteket.se som har ett liknande syfte, att samla biblioteksprojekt, fast mest i Sverige då.

Annika Hultén sa...

Javisst ja det stämmer att jag tittade in på Idébiblioteket i våras. Jättebra att olika idéer & försök får ett skyltfönster. Viktigt av flera skäl. För att sprida erfarenheter, få politiker och andra beslutsfattare att få syn på och såklart som enuppmuntran för alla medverkande. Heja!