lördag 5 juli 2008

Svep sarongen

Till er som har semester där ute skulle jag vilja ge ett av mina allra bästa packningstips inför kort eller lång resa; Sarongen. Den är ett verkligt praktiskt stycke tyg och användbarheten är upp till behov och fantasi. För en vecka sedan delade jag rum med mina vandrarkompisar och då blev sarongen ett utmärkt förhänge för sängen. Smutsiga bänkar eller stolar? Vik bara ihop och sitt lite renare och mjukare. Fryser om benen på resan? Gömma håret en stund? Saknar du läs- eller sovkudde på tåget? Och på stranden är den bara ett måste. Sarongen är ca 120x170 och funkar också som duk på bordet eller i skogsbacken. Lätt att ha med och att vika ihop. Får plats i axelremsväska eller liten rygga. Fler sarongförslag välkomnas gärna här i bloggen!
Som andra användbara sommarplagg har sarongen sitt ursprung från varmare länder. Sarongen bärs av både män och kvinnor i sydostasien. Om man vill bära sarongen på traditionellt vis, finns här en knytinstruktion. Kombination av mönster och knytning kan berätta om från vilken del av Indonesien man kommer skriver Eric Hansen i den innehållsrika artikeln Sarongs.

1 kommentar:

Anonym sa...

Köpte en sarong i Manarola och vill gärna ha den om huvudet. Men har någon en bra "knytinstruktion" för en med sarongtummen mitt i handen? Tacksam för tips!

Katarina