fredag 13 juni 2008

Biffs vårmöte 2008


Vi är inte många som jobbar ute på folkhögskolebiblioteken. Men vi har en förening med över hundra medlemmar och arrangerar två möten varje år. På våren brukar vi besöka en folkhögskola någonstans i Sverige och i år var det dags för Ljungskile Folkhögskola, där föreningen en gång startade för mer än 10 år sedan. Det blev miljö, det blev litteratur, det blev Resurssidorna och Folkbildningskanalen. Så här kommenterar en av deltagarna i efterhand:

Tusen tack, Anki och Gullvi för en härlig kulturupplevelser med varierat program, vid Biffs vårmöte i maj. Ni hade ställt samman ett väl genomtänkt program och jag vill därför meddela all er som var förhindrade att komma, att vi saknade er men hoppas vi ses en annan gång.
Stefan Edman, föreläste om vår miljö och visade ett stort antal av egenproducedrade böcker, Ellen Mattsson, författarinnan med Bohusländsk anknytning besökte oss och berättade om sitt författarskap samt ett besök på Bohusläns museum. Dessutom fick vi en promenad den första kvällen, med guidning i de gamla Lyckorna, där husen bar på spännande historia, berättad av en fd lärare på skolan.
Margareta Bohlinsson, Kyrkeruds Folkhögskola, Årjäng

Nästa träff blir årsmötet på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv i samband med Bok- och biblioteksmässan! Väl mött!

2 kommentarer:

Gerd Egnell sa...

Jag vill bara instämma till att det var fina dagar i Ljungskile. Ser fram emot att träffa er igen./gerd egnell,värnamo

christina garbergs-gunn sa...

Bohusläns museum i Uddevalla är värt en omväg. Kolla http://www.bohuslansmuseum.se/
Jag minns med glädje ett besök där i mitten av 80-talet, museet var nybyggt och restaurangen serverade fisk med krusbärssås. Pröva!