måndag 19 maj 2008

Webbstjärnan - för folkhögskolan också?


"Gör en webbplats av skolarbetet och vinn 20 000 kronor. Tävlingen Webbstjärnan 2009 är öppen för elever på svenska gymnasier".

Det låter inspirerande och roligt när man ögnar igenom beskrivningen av tävlingen som organiseras av stiftelsen .SE. Tanken är att man i lag ska kunna utveckla sina skolarbeten och genom att använda enkla verktyg kunna skapa en egen webbplats, med bl.a. ljud, film och animationer. Det betonas att det är innehållet som är viktigast, inte de tekniska lösningarna. Deltagare erbjuds webbhotell i ett år, www-adress, verktyg för webbpublicering och support. Det erbjuds också ett utbildningsmaterial som är tillgängligt på webbplatsen.

Så hur är det då med möjligheten att delta för folkhögskoledeltagare? Jag läser det finstilta men hittar ingenting. Kastar iväg ett mejl till stiftelsen, där jag ställer frågan. Får tillbaks det vänliga svaret "Nu har vi diskuterat frågan här på .SE! Naturligtvis kan även eleverna som läser på folkhögskolor vara med i tävlingen. Jag ska lägga till information om detta på webbplatsen."

Så det är väl bara att köra då? Ett ypperligt tillfälle att dra med fler över den digitala klyftan, eller uppför den digitala trappan... Eller bara ha kul!

2 kommentarer:

annika_n sa...

Det var ett bra initiativ Bodil! Kanske var det så på .se som han med randiga halsduken i Lorry som: "tänkte inte på det"

heja
hils
annika

Bodil sa...

Nu testkommenterar jag lite på Biffmötet!