onsdag 28 maj 2008

"Debatten har nästan tystnat"

"LO har även försvagats genom att kursverksamheten i stort sett bantats bort, anser både Jan Edling och förre LO-ordföranden Stig Malm.
– Om fackföreningsrörelsen ska spela en roll i framtiden måste man få igång arbetet på grundnivå. Jag är oerhört kritisk mot att nästan hela studie- och informationsverksamheten har lagts ner, säger Stig Malm.
Färre ideologiskt skolade medlemmar betyder minskad aktivitet på arbetsplatserna.
– Debatten har nästan tystnat. Det har blivit en avpolitisering, säger Stig Malm."

Citatet ovan är hämtat från en artikel i Svenska Dagbladet där LO och dess ordförande Wanja Lundby-Wedin kommenteras av bl a en facklig utredare och en f d välkänd ordförande. Det skrivs naturligtvis en hel del om LO de närmaste dagarna eftersom förbundet 31 maj-4 juni har sin 26e ordinarie kongress i Stockholm. Den är öppen för allmänheten. Det är bara att kliva på. I ABFs tidskrift Fönstret där en journalist i en stor artikel följer en dag med Wanja kan den som vill läsa ytterligare en intervju. Men kolla också LOs webbsida. Mottot för årets LO-kongress är "Världens bästa jobb! Vi kämpar för ett bättre arbetsliv för alla".

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra att kunna läsa rapporter och annat fackligt material via webben. LO-tidningen hittar man också en länk till på www.lo.se Undra hur många folkhögskolebibliotek - och andra bibliotek - som prenumererar på den? På fackförbundspress över huvud taget. Prioriteras de glättiga magasinen?

Bodil sa...

Glättiga magasin? Menar du Ordfront, Arena och Bang?:-)