fredag 16 maj 2008

Böcker efter färg

"Att ordna böckerna efter färg är ett enkelt sätt att skapa harmoni i bokhyllan", ett tips från DN-artikeln "Det gäller att se vad man inte behöver". Skribenten intervjuar en städguru vilket resulterar i en dubbelsida fylld med tips om hur få ordning i allt kaos i hall och arbetsrum. Tack och lov sorterar skribenten tillbaka efter sitt system, efter ämne - -"trädgårdsböcker fick stå tillsammans oavsett färg".

Men kanske nån som här läser Folkhögskolebibliotekens blogg vill placera vitböcker för sig och låta alla blåryggar stå i egen hylla? En röd Ivar Lo tillsammans med en minst lika färgstark Rosa Luxemburg? Eller Strindbergs Svarta fanor bredvid en nyliberal blek debattbok. Allt på grund av färg. Revoltera, reflektera och kommentera!

Bilden visar några av Åke Björndahls personligt omklädda titlar från En bok för alla. En utställning som visades på Brunnsvik hösten 2004.

1 kommentar:

Bodil sa...

När vi köpte nya stringbokhyllor till hemmet beslutade vi att ställa all skönlitteratur i färgordning - enligt Feng Shui! Det är väldigt vackert och ickebibliotekariemässigt, vilket känns skönt!