måndag 31 mars 2008

Längtan efter bibliotekarien?

Bibliotek och bibliotekarier förekommer ofta i filmer. I filmatiseringen av boken Grabben i graven bredvid blir kulturkoftan Desirée, som naturligtvis är bibliotekarie, kär i bonden Benny. Men det finns fler, massor med filmer där bibliotekarier finns med. Man har till och med skrivit om fenomenet.
En amerikansk kollega, Steven J. Schmidt har listat de han tycker är de tio bästa filmerna. Självklart finns bibliotek och bibliotekarier på YouTube också. Här gillar jag särskilt bannern: The FBI has not been here yet, som en kommentar till vad som kunde hända på amerikanska bibliotek efter det att USA instiftade The Patriot Act 2001.
För den som inte nöjer sej med filmer eller böcker finns nu också möjlighet att skaffa en docka med tillhörande accessoarer eller varför inte en tatuering som du kan byta när andan faller på?
Respekten för damen med knut i nacken verkar vara borta, och skönt är det men jag kan ändå inte låta bli att undra över denna "förtjusning" för vår yrkesroll.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tatueringarna känns givna, tänk på beachen i sommar! Bibliotekariebaddräkt från Gudrun Sjödén och ett par blaffiga tattoos! Yeah!